kirke01

Odder Grundtvigske Valgmenighed

Odder Grundtvigske Valgmenighed er en del af den danske folkekirke. Valgmenigheden opstod i 1886 som følge af den åndelige vækkelse, som begyndte i 1860'erne. Valgmenigheden bygger det kristne grundlag som kendes fra sognemenighederne, vi har samme gudstjenesteordning, og vi synger efter Den Danske Salmebog. De kirkelige handlinger i Valgmenigheden forløber som i sognemenighederne, og begivenheder som dåb og vielse har samme retsgyldighed. Selvom der er mange ligheder mellem Valgmenigheden og sognemenighederne, er der også væsentlige punkter, hvor valgmenigheden adskiller sig fra sognemenighederne

- Valgmenigheden består af mennesker, som har valgt at være medlem - på tværs af sognegrænser.

- Valgmenighedens medlemmer vælger selv en ny præst ved en generalforsamling.

- Valgmenigheden er præget af det grundtvigske kirkesyn: I kirken samler menigheden sig om gudstjenestelivet. Og med det som baggrund kan man så - uden for kirken – mødes i folkelige fællesskaber for at tolke den verden, vi lever i, og det samfund, vi er en del af.

I Valgmenigheden ønsker vi at være åben mod omverden. Både medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne til vores gudstjenester og arrangementer.

Mere

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge denne hjemmeside, accepterer du brugen af cookies.