Odder Grundtvigske Valgmenighed
En del af den danske Folkekirke

Altid allerede elsket

Af Kirsten Høg.

”Man kan godt være et moderne menneske og tro”, udtaler skuespilleren Morten Hee Andersen i et interview i Kristeligt Dagblad. Anledningen er hans medvirken i ”Herrens Veje”, hvor han spiller præsten August, der efter at have været udsendt som feltpræst er på sammenbruddets rand. Ligesom man også kan være på psykofarmaka som troende menneske, for videnskab og tro er ikke hinandens modsætninger, men supplerer hinanden.

Om valgmenighedens historie

Af Kirsten Høg. Nedenstående er et uddrag af det, Kirsten fortalte til årets sommerstafet 2018 afholdt i Odder Grundtvigske Valgmenighed.

Der er mange, der tror, at valgmenigheden er en slags sekt, og da kan det være godt at kunne forklare sig. Måske kan følgende være en hjælp.

Aktiv dødshjælp

Af Kirsten Høg. Bragt i Odder Avis, Februar 2017

For nylig hørte jeg et foredrag af Ole Hartling, læge og tidl. formand for Etisk Råd, som nok er den mest markante modstander af aktiv dødshjælp:

 ”Jeg er ikke i tvivl om, at tanker om aktiv dødshjælp til alle tider har handlet om et forsøg på at få magt over den magtesløshed, som er svær at bære. Nå man er magtesløs, vil man i alle fald have lov til at bestemme, hvornår døden skal indtræde. Det efterlader dog lidt magt.”