Udflugten blev en kæmpesucces med 53 deltagere, både medlemmer og ikke-medlemmer. På vejen derop underholdt vores præst, Kirsten Høg, med en fortælling om, hvem Jeppe Aakjær var, og hvad han har haft af betydning, og vi sang en del af hans sange, bl.a. "Jeg er havren". Kirsten mente på daværende tidspunkt, at han var ateist, men det blev stærkt bragt i tvivl under besøget, for hvad tronede op som det ene af de to mest fremtrædende billeder i hans arbejdsværelse: Et billede af Grundtvig. Rundviseren mente snarere, at

Jeppe Aakjærs kritik var rettet mod den indremissionske fortolkning af Bibelen, og at han var stærk tilhænger af den Grundtvigianske fortolkning. Han skulle have sagt: "Grundtvig er den største". Kirsten Høg har lovet at rette op på forvirringen omkring Jeppe Aakjærs religiøse ståsted med et foredrag i efteråret 2019. 

Et vellykket arrangement som dette skaber ikke sig selv. På hjemvejen fik vi hyldet bag"mændene", Jonna Bredkjær og Grethe Gammelmark, der har lagt et kæmpearbejde i at få tromlet deltagerne sammen. 

Skal vi have en ny og endnu mere vellykket udflugt i 2020? Selvfølgelig skal vi det! Adskillige forslag blev nævnt.

 20190528Jenle01

 20190528Jenle02

 20190528Jenle03

 20190528Jenle04

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge denne hjemmeside, accepterer du brugen af cookies.